|

Boekrecensie: As Good As Dead van Holly Jackson

Tijd voor het derde deel in de A Good Girl’s Guide to Murder-serie! Hoe gaat het verder met Pip en Ravi? En wat vond ik van dit deel?

  • Titel: As Good As Dead
  • Auteur: Holly Jackson
  • Nederlandse titel: Zo lief als de dood
  • Uitgeverij: Electric Monkey
  • Genre: Young Adult, Detective
  • Verschenen: 30 augustus 2021
  • Bladzijden: 565 pagina’s
  • Sterren: 5
  • ISBN: 9781405298605

Na het lezen van de eerste twee delen kon ik uiteraard niet anders dan ook deel 3 kopen. En lezen natuurlijk! Ik vond deel twee minder sterk dan het eerste deel, dus ik was erg benieuwd waar we nu naartoe zouden gaan.

Boek As Good As Dead van Holly Jackson met de A Good Girls's Guide to Murder links half in beeld en Good Girl, Bad Blood rechts half in beeld.

In het Nederlands staat deze serie bekend als De moordgids voor lieve meisjes.

Waar gaat het boek over?

Pip is getraumatiseerd na alles wat er gebeurde in het vorige boek. De ontvangst van de podcast, de dood die ze niet kon voorkomen en de mislukte rechtzaak tegen Max Hastings.

Ze is in afwachting tot ze naar de universiteit vertrekt en probeert te leven met de nachtmerries in haar hoofd. Haar detectivedagen liggen nu écht achter haar: ze heeft haar lesje inmiddels wel geleerd.

Maar dan gebeuren er vreemde dingen. Pip krijgt vreemde e-mails: Who will look for you when you’re the one who disappears? Maar dat is niet het enige. Er verschijnen berichten op haar dagelijkse hardlooproute. En staat er nu wat op de oprit van het huis? Of verbeeld ze zich dit maar?

Haar zoektocht online naar deze verschijnselen wijst naar een lokale seriemoordenaar van jaren geleden. Kan Pip dit loslaten? Of moeten zij en Ravi toch weer een nieuwe zaak op zien te lossen?

De serie van Holly Jackson, A Good Girl's Guide to Murder, op een stapeltje op de hand van Manouk op een witte achtergrond

Recensie van As Good As Dead

Waar ik er bij het vorige boek niet goed in kwam, was ik bij dit boek redelijk snel geraakt. Ik vond het lastig om te lezen over hoe depressief Pip zich voelde. En vooral hoe moeilijk ze dit kon delen met Ravi en haar ouders. Ik was dus even bang dat het boek hierin zou blijven hangen. Gelukkig begint de spanning al snel. Waar het boek eerst heel voorspelbaar lijkt, is er halverwege een grote plottwist.

Zelf vond ik het heel goed en kon ik het boek amper wegleggen. De nieuwe moordenaar vond ik echt huiveringwekkend. De manier waarop Holly Jackson schrijft maakt het ook doodeng: ik kreeg er soms echt rillingen van. Vooral de tekeningen die worden achtergelaten..

Ik heb kritiek gelezen waarin mensen dit boek heel erg onkarakteristiek vonden vanuit Pip, maar ik kon het me wel indenken. Uiteraard praat ik het niet goed, maar dat doen ze in het boek ook niet per se. Ik was het niet helemaal eens met de keuze die Pip aan het einde maakte, maar gelukkig was ik wel tevreden over de laatste bladzijde.

Kortom: weer net zo spannend als het eerste deel, echt een boek om niet meer weg te leggen. Ik heb het met heel veel plezier gelezen!

5 sterren van de 5.

Bekijk ook mijn andere Young Adult-recensies.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.